Is dit nog wel kunsteducatie?

Met: Isa Gaastra, Judith Leijdekkers, Anne Leijdekkers, Joey Verberkt en Maud Berden

Is dit nog wel kunsteducatie? (2022) is een collectieve publicatie, een verzameling reflecties op kunsteducatie. Tijdens de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving kwamen wij – zes beginnende docenten – terecht op verschillende plekken in het onderwijs. We kregen handboeken en curriculums aangereikt vol leerdoelen en lesvormen. Daar hebben we veel aan gehad, maar we gingen er ook vragen door stellen. Is er plek in het onderwijs voor toevalligheid en verwarring? Hoe denken we na over machtsverhoudingen? Hoe krijgt zorg dragen voor elkaar een plek? Hoe houd je plezier in je werk? We zien deze publicatie als begin van een verzameling waar je dingen uit kunt halen of iets aan toe kunt voegen. We bieden niet direct een antwoord, maar hopen ruimte te maken voor vragen.

In de map vind je:

5 boekjes ter verdieping: “Sporen en paden: een verzameling gesprekken over kritische pedagogiek in Nederland” / “Aan tafel! Samen koken en eten als onderwijsmethode” / “School als theater & theater als school: over parallellen tussen kijken en interpreteren in het onderwijs en theater” / “Vormen van verdwijnen: een andere blik op het docentschap middels kunst” / “Het knutselmanifest: in gesprek met je lichaam door te maken”

En ook nog: Een boekje vol bronnen / een boekje over ruimte / een envelop / een stickervel / 2 posters / een boekje vol vragen / een vriendenboek / een visitekaartje / 4 documenten over solliciteren en ontmoeten / 16 ansichtkaarten met kunstopdrachten

Bij interesse in (een deel van) de publicatie, stuur me een mailtje.