Nieuw Antiek

In juni 2023 werd ik door kunstenaar en hoteleigenaar Pavel van Houten gevraagd een paar dagen langs te komen in Hotel Nieuw Antiek in Helden om te kijken of ik op ideeën kwam voor een werk in een van de hotelkamers. Na een heerlijke dag in het Hotel viel het mij op dat hoe mooi hotelkamers ook zijn, het nooit helemaal als thuis voelt. Waar een hotelkamer op een bepaald punt ‘af’ is, is een thuis altijd in ontwikkeling. Daar heb je spullen staan die je al een eeuwigheid hebt maar waar je geen afscheid van kan nemen, of nieuwe aanwinsten die elk met een eigen reden een weg naar je huis hebben gevonden.
De volgende dag belde ik aan bij verschillende huizen in Helden met huisnummers 1 tm 8. Ik vroeg de bewoners naar hetgeen wat het langst en wat het meest recent in hun huis te vinden was en legde dit vast. Deze ‘Nieuw Antiek’ foto’s zijn vanaf nu te vinden op hotelkamers 1 tm 8.

Nieuw Antiek – Nr 3
De spaarpot van de Boerenleenbank stamt nog uit haar kindertijd. De drinktoet is net uit de verpakking, gekocht voor haar dochtertje. 

Nieuw Antiek – Nr 6
De brief en oude muntjes waren bewust ingemetseld achtergelaten door de vorige bewoners. De mattenklopper heeft ze gekregen tijdens hun housewarming, volgens vrienden voor gebruik in huis óf voor een vervelende man.

Nieuw Antiek – Nr 7
Het inmiddels vervaagde kopje stamt nog uit haar kindertijd. Het nieuwste gezinslid zal binnenkort al veel groter zijn geworden.